Jom Tengok Wayang

Loading...

Sunday, September 1, 2013

X4 Team

Salam Warga X4
Asalammualaikum
Dah lama saya tak post sebarang info didalam  blog ini walau bagaimana pun
saya bersyukur saya masih dapat meluang kan masa untuk mencoret serba sedikit
untuk maklumat semua rakan2 yang saya kenali
Untuk beberapa waktu saya telah mendiamkan diri kerana atas sebab2 yang saya tak dpat
elakkan.
Tuntutan keadaan memaksa saya bersara seketika didlm hobby saya iaitu radgio dan 4 wheeler.
bersambung nanti........

Monday, February 20, 2012

Habf 2012

Askum
Tiba Lagi Tahun 2012 ini temasha belon udara panas yang akan dilangsungkan pada 14 march 2012 sehingga 18 march 2012,

Seramai 50 anggota X4 akan menjalan kan tugas yang diamanahkan,
Tahun ke 4 ini membawa seribu pengertian pada rakan2 x4 yang mana kami amat berbangga
dapat menjalan kan aktiviti ini untuk 4 tahun berturut . Ini bermakna kepercayaan yang diberikan
oleh pihak penganjur amat baik dan menepati usaha dan komitment rakan rakan.

Insyaallah kami di X4 akan terus berusaha mendapatkan lebih banyak aktiviti yang menguntung kan semua pihak terutama rakan2 yang sekian lama memberi kan kerjasama yang begitu baik dalam menjalankan tugasan masing2

Tahap displin dan kerjasama diantara anggota 2 X4 tidak perlu dipertikai kan lagi dan harapan kami biarlah ianya menjadi lebih baik dan utuh di masa masa akan datang.

Disini senarai akhir anggota yang terlibat
Pengurusan

Jeffri Zaiham Dato' Dr.Jamaluddin
Ezam Shah Abdul Rahman

Command Center

Mahadizan Bin Hamzah
Ismail bin Yusuf
Megat Norazlan bin Megat Islahuddin
Hamizan Bin Abu Samah
Ruslan bin Abd Latif
Izhar bin Jamai

Pilot 4 by 4

Ahmad Sufian Abdul Hamid
Syed Ahmad Fairuz b Zakaria
Muhamad Al-Hafis Bin Nordin
Mohamad Fadzil Bin Omar
Mohd Darus Bin Rashid
Mohd Taib Bin Talib
Asfar Bin Kusin
Jasmani Bin Tasar
Mat Zain Bin Mat Dia
Halizam Bin Mohammad Sulaiman
Nor Azman Shah Bin Shahruddin
Nur Rahman Bin Jaafar
Akmal Izwan B. Ruslan
Mohammad Hamizi Bin Mohd ariffin
Ahmad Petari Daud
Che Yahya Bin Che Man
Backup Pilot 4 By 4

Thamshil Halida Dato' Dr Hj Abdul
Hasnan Jamaluddin
Comm Crew

Fazili Sham Bin Supian
Kamarul
Rahmat Bin Haji Arrifin
Shahrul Nizam Bin ismail
Rahim Azli bin Bihiro Ellayali
Co-Pilot for Vehicle (see Recovery Team Number)
Nickson Ak Richard
Ahmad Ghoneim Bin Mohamad
Muhammad Hasanan Bin Shafie
Shahril Bin Che Man
Maszilan Saring
Emi Riza Mahzilan
Moh Saniy Ady Prayetno bin Abdullah
Mohd Badrul Zaman Shah
Mohd Azwan Bin Abdul Aziz
Mohammad Zuyyin Shah
Abdul rahman b abdul rahim
Mohd ariff bin saripudin
Capt Humayun
Ismualidin ahmad
Dzulazuan Jasman
Capt Sugen
Backup Comm Center crew
Isham Sani
Jofizal Zaiham Jamaluddin
Transporter

Mohd Amiruddin Mohd Kassim
Semua rakan 2 diatas kami ucapkan selamat bertugas dan semoga rakan2 akan terus berjaya dan X4 terus cemerlang dimasa masa akan datang

Kopi

Thursday, January 13, 2011

PIHAB 2011

Hot air Ballon Festival Akan kembali lagi Tahun ini 2011 dimana sekali lagi Pihak X4 dijemput untuk menjadi sebahagian dari pihak yang menjayakan Festival tersebut untuk tahun yang ketiga berturut2, Syukur alhamdullilah kami pengurusan DiX4 merasa teruja dan bangga diatas kejayaan kami dan rakan2 bersama2 menjayakan program tersebut ,
Dalam Waktu terdekat ini kami akan memanggil rakan2 yang pernah terbabit dalam acara tersebut.
Kita jumpa lagi 73
ezam
pak kopi

Thursday, September 16, 2010

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI / JEMPUTAN JAMUAN

Kami warga kerja X4 ingin megucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN kpd semua rakan2 X4.........
Rakan kita Pak Hamzah pengendali kem pahlawan di ulu tamu, menjemput SEMUA RAKAN 4X4 TIDAK KIRA SIAPA ATAU DIMANA BERADA utk jamuan Hari Raya bertempat di TERATAK NALY'S PD 25HB SEPT 2010 JAM 2 PTG - 10 MLM, ianya berhampiaran dgn ken hamzah. JOM BERAMAI2 KITA KESANA MEMERIAHKAN MAJLIS RAKAN KITA. Sebarang pertanyaan sila hubungi MR BIG 016-900 1089

Wednesday, March 10, 2010

Hot Air Ballon Fiesta Putra jaya 17th to 21st March 2010

Sekali lagi X4 di beri kepercayaan oleh pihak penganjur untuk menjalan kan tugas dalam search and rescue dan komunikasi serta keselamatan belon panas yang mengambil bahagian.
Kami diberi tugas yang berat oleh pihak penganjur dalam menjayakan kan event yang bertaraf antara bangsa .
Pihak X4 juga mendapat mandat daAdd Imageri Pihak Putra Jaya Holding untuk menerajui dan memberi khidmat teknikal serta perancangan dalam penerbangan belon panas yang bakal dijalankan oleh peserta peserta yang terbabit dari Luar negara .
Atas usaha kami tahun lepas pihak x4 sekali lagi bakal terbabit secara langsung dalam keselamatan penerbangan belon tersebut.
pihak x4 diketuai olej Jeffri Zaiham (komander) serta Ezam shah (kopi) serta 42 lagi anggota X4 yang terpilih dalam pasukan X4 .
Mereka mereka ini bakal melakar sejarah dalam kejayaan acara yang bertaraf antara bangsa yang bakal dikunjungi oleh 300 ribu pelawat atau penonton yang bakal menyaksi kan acara terhebat tahun ini.
X4 juga akan membabitkan peyertaan dari Mercy Malaysia serta Mas wing dan banyak lagi syarikat yang terlibat dalam menjaya kan booth X4 di Event tersebut.
12 buah pacuan roda dan 5 buah lori serta anggota seramai 17 org yang bertindak sebagai Pengurus Pasukan penyelamatan telah terpilih dari kalangan anggota X4 yang berkemahiran tinggi dalam menjalan kan tugasan yang diamanahkan. Mereka juga dibantu oleh unit komunikasi seramai 5 orang yang diketuai oleh seorang pengurus .
Seramai 17 anggota lagi bakal membantu pihak pengurus pasukan dalam usaha tersebut.
Kami anggota X4 amat berbangga dan terharu diatas kepercayaan yang diamanahkan kepada kami dan kami berharap dan berdoa semuga kejayaan di festival tersebut akan menjadi pemangkin dan semangat kepada X4 adventure Team untuk lebih berjaya dimasa yang akan datang.
Terimakasih kepada semua rakan 2 X4 yang terlibat dan tanpa anda X4 tidak mungkin berjaya dalam usaha sebegini.

Selamat Maju jaya kepada 45 orang anggota X4 yang terlibat,
Jasa mu tetap kami kenang,
wasalam






Tuesday, January 5, 2010

SELAMAT TAHUN BARU 2010

Dikesempatan ini kami dari X4 Adventure Team ingin mengucapkan :-

SELAMAT TAHUN BARU 2010
HAPPY NEW YEAR!!

Semoga ikatan sesama kita terus erat ... ceria-ceria selalu!!

Black///

Tuesday, November 24, 2009

4x4 sana sini sinun

Assalamualaikum,

Mungkin ramai yang dah tahu, dan ramai juga yang tak tahu, dan pasti ramai juga yang buat-buat tak tahu. X4 Adventure Team nak bagitahu.

Pelbagai aktiviti yang melibatkan kenderaan telah dirancangkan oleh beberapa persatuan 4x4 di Malaya. Antaranya adalah:-

1. Malaysia Book of Records...Perhimpunan Terbesar 4x4 Malaysia 2009!!!



Perhimpunan Terbesar 4x4 Malaysia 2009, Malaysian Book of Records bertempat di Sutera Mall, Johor Bahru pada 5hb Disember 2009, sempena Kejohanan Johor International Rainforest Challenge 2009.

Butiran lanjut boleh dibaca di blog Kelab Rentas Kembara 4x4 Johor >> http://rentas4x4johor.blogspot.com/

2. Jamboree Redah 4x4 Club 1 Malaysia di LEMBAH KIOL, LATA MERAUNG, JERANTUT



Redah 4x4 Club ada mengadakan Jamboree Redah 4x4 Club 1 Malaysia. Butiran lanjut bolehla dibaca di blog Redah 4x4 Club >>> http://redah4x4club.blogspot.com/

Kepada ahli X4 Adventure Team yang berminat untuk menyertai program-program diatas, anda bolehla terus menghubungi terus penganjur program-program tersebut.

Sekian, terima kasih.

MERCY - Basic Mission Training




Assalamualaikum wbt,

Pihak X4 Adventure Team akan menghantarkan 5 orang wakil ke Basic Mission Training (BMT) anjuran MERCY Malaysia pada 11, 12 dan 13 haribulan Disember ini.

BMT ini bertujuan untuk menyediakan fizikal dan mental para sukarelawan MERCY bagi menyertai misi-misi yang bakal dianjurkan oleh MERCY pada masa hadapan.

Oleh yang demikian, diharap agar wakil-wakil X4 Adventure Team dapat memanfaatkan segala kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh dari BMT.

Selamat berjaya.

Tuesday, November 17, 2009

X4 Adventure Team di Majlis Makan Malam Ulang Tahun Kesepuluh Mercy



X4 Adventure Team telah dijemput untuk memeriahkan majlis amal ini di Hilton Kuala Lumpur. Seramai 40 orang ahli X4 Adventure Team bersama pasangan masing-masing telah menghadiri majlis ini.

Terima kasih daun keladi diucapkan kepada pihak Mercy, taun depan jemputlah lagi. Insyaallah kami ada datang lagi.

Terima kasih juga kepada rakan-rakan X4 yang telah bersusah payah mengharungi 'traffic jam' untuk bersama-sama memeriahkan makan malam ini.

Thursday, November 12, 2009

Termenung Di Telemong





Begitulah hakikat yang dialami oleh ahli-ahli X4 Adventure Team yang menyertai TGG (Trip geli-geli) yang lalu.

Sebanyak lima buah pacuan empat roda X4 Adventure Team telah menyertai TGG. Tiga daripadanya merupakan ahli yang baru mula berjinak-jinak dengan dunia pacuan empat roda.

Dengan kelengkapan yang agak terhad, X4 Adventure Team telah bertolak ke Pekan Karak pada jam 11.00 malam. Kami di sambut oleh saudara Bad di pekan Karak. Ahli X4 Adventure Team berhenti seketika untuk menjamu selera di Pekan Karak sebelum memulakan perjalanan.

Kami tiba agak lewat ke persimpangan masuk di Kampung Sungai Perdak kerana tersalah informasi. Namun ia tidak mematahkan semangat kami. Laluan peringkat pertama adalah laluan lori balak. Kami amat bersyukur kerana dapat mengharungi laluan ini tanpa banyak masalah.

Namun, disangkakan panas sampai kepetang rupanya hujan di tengahari.

Laluan peringkat kedua sememangnya amat memeritkan. Kami tiba di laluan masuk ini lebih kurang jam 4.15 pagi. Akibat musim hujan dan hujan yang turun pada waktu siang, laluan ini telah menjadi sukar.

Dengan peralatan yang serba kekurangan, kami berjaya tiba ke kemsite pada jam 9.00 pagi. Kami masing-masing membersihkan diri dan menjamu selera dengan makanan resepi istimewa chef G-mok.

Pada jam 11 pagi, kami pun mula bertolak untuk keluar. Begitu banyak halangan terpaksa ditempuhi. TGG pada kali ini telah memakan mangsa 1 Winch dan 1 PTO. Akhirnya, pada jam 9.00 malam kami telah berjaya keluar dari laluan peringkat kedua. Kami tiba di pekan Karak untuk membersihkan diri dan menjamu selera lebih kurang jam 11.00 malam

Kami ingin merakamkan setinggi tahniah kepada rakan-rakan baru yang berjaya mengharungi TGG pada kali ini. Kami juga ingin merakamkan ribuan terima kasih kami kepada saudara Bad diatas segala pertolongan yang telah beliau hulurkan kepada kami. Jasamu kami sanjung tinggi. Terima kasih kepada semua rakan-rakan X4 Adventure Team yang telah memberikan tunjuk ajar bagi mengharungi segala halangan.

Insyaallah Telemong, kami akan kembali!

Gambar seterusnya di SINI

Friday, November 6, 2009

Jemputan Dinner For X4 Members




Askum
Sahabat2 X4 yang dihormati
Mercy menjemput perkumpulan kita untuk menghadiri satu jamuan dinner
yang akan diadakan di Kuala Lumpur Hilton pada 13 nov 2009.
Sebanyak 20 ahli x4 termasuk isteri masing2 diberikan tempat.

Jika anda berminat menyertai jamuan ini (tiada bayaran dikenakan)
anda bolehlah menghantar sms kepada Pak kopi 0133037725 untuk pengesahan.
Pengesahan kehadiran selewat2 nya sebelum pukul 6pm hari ini(6nov)

Kerjasama dan kehadiran anda memeriahkan acara tersebut amat kami sanjung tinggi

sekian
kopi




X4 ADVENTURE TEAM FRIENDS FORM

Name:
Email Address:
Telefon No:
Tarikh lahir :
No kad pengenalan :
Alamat surat menyurat :
Call sign :
Adakah anda memiliki call sign amatur atau kelab :
Adakah anda memiliki pacuan empat roda atau kenderaan lain2 :
Hobi atau sukan yang diminati :
Bagaimana anda mengenali blog X4

create form